Educatieve spellen | management games | beleidssimulaties

 

 

image004

 

waardengame

 

image002

Spelend verbeteren

KULTIFA past graag vernieuwende werkvormen toe, zoals storytelling, Appreciative Inquiry of gaming.
We geloven in de kracht van spelen. Dat wat we als kind het liefst deden en we gaandeweg en beetje verloren. Spelend ontdekken en leren. Spelend verbeteren.

Gaming of serious gaming is een manier om bestaande of nieuwe werksituaties in een veilige omgeving zonder grote consequenties te ontwerpen, simuleren, analyseren en te evalueren.

En zo al spelend:

·          werkprocessen ontwerpen, verbeteren en implementeren;

·          beleidskeuzes en scenario’s simuleren;

·          samenwerking en netwerken uitproberen en analyseren;

·          krachten in en rondom projectteams voorzien;

·          ex-ante evaluaties uitvoeren.

Adviseurs en onderzoekers van KULTIFA ontwikkelden de afgelopen 10 jaar leermiddelen, business games, management games en beleidssimulaties voor organisaties als ABN AMRO, Renault, Staatsbosbeheer, Nationale-Nederlanden, KLM, AKD en de gemeente Utrecht. Zij erkenden de kracht van spelend verbeteren.

 

En u? Neem contact met ons op voor een afspraak.In het volgende artikel beschrijven we de kenmerken van en soorten educatieve spellen of (business)games, de ontwikkeling ervan en onze ervaringen hierbij.

 

Recent ontwikkelden we met Mulder projectmanagement de game ‘Mooi projectmanagement & schoonheid in organisaties’. Verder zijn we mede-ontwikkelaar van de game Informatiemanagement (volgens BiSL) voor Trivial Parsuit.

 

image019.png